Budapest-Újlak Sarlós Boldogasszony Plébánia

Templomunk a Bécsi út felől

Aktuális

A legfrissebb információkért kérjük, látogassa plébániánk Facebook-oldalát.

Plébániánk búcsúját idén június 30-án (vasárnap) tartjuk a hagyományos programokkal. Idén a fél 11-kor kezdődő latin nyelvű ünnepi szentmisén ünnepeljük templomunk felszentelését is. Ezen a szentmisén adjuk át az "Újlakért" emlékérmet Udvardy Lászlónak és Szaszovszky Józsefnek. – Este hétkor a Sarlós Boldogasszony Kórus fog hangversenyt adni, műsorukon szerepel számos más mű mellett Buxtehude Magnificat-ja szólisták és a Duna Szimfonikusok közreműködésével.

Az Ürömi utcai Kármelhegyi Boldogasszony kápolna búcsúja július 14-én (vasárnap) délután 4 órakor lesz.

Júliusban és augusztusban a plébánia irodája szerdán és csütörtökön délután 4 órától 6 óráig, pénteken pedig délelőtt 10 órától 12 óráig lesz nyitva.

Idős, magányos, olykor nehezen mozgó testvéreink időnként a plébániához fordulnak segítségért. Megköszönnénk olyan, jobb egészségnek örvendő nyugdíjasok jelentkezését, akik heti egy vagy esetleg két látogatást elvállalnának – nemcsak a maguk, hanem a plébánia és az egyház nevében is. Jelentkezni lehet a plébániai irodán (tel. 335-3573) vagy a szerkesztőnél (tel. 367-7459).

Nehéz körülmények között élő emberek gyakran érdeklődnek a plébániánál használt, de még használható háztartási gépek felől. Ha valaki szívesen túladna régi hűtő-fűtő-mosó-számító stb. gépén, kérjük, jelezze ezt az irodán vagy a karitasznak.

Az Újlaki Sarlós Boldogasszony Kórus tagfelvételt hírdet! Szeretettel várunk minden kedves énekelni vágyót kortól, nemtől függetlenül, aki szeretne tagja lenni egy olyan közösségnek, mely az együtténeklés örömét tekinti a legfontosabbnak. Jelentkezni lehet: minden hétfőn és csütörtökön 19.00 órától a Szent István teremben (Felhévizi út 2. zöld kapu). A kórus Facebook-oldala itt elérhető.

Aki az egyházi adót banki átutalással szeretné rendezni, megteheti ezt a plébánia OTP Banknál vezetett 11702036 – 20546803 számú számlájára történő befizetéssel.

Nyilatkozat az SZJA 1%-nak alapítványi felhasználásáról: Az Újlaki Sarlós Boldogasszony Alapítvány számára felajánlott SZJA 1%-ának összegét, amely a 2013 és 2014 évben együtt 1.043.309 Ft volt, kiegészítve saját forrásokkal, az Újlaki Sarlós Boldogasszony templom akusztikai berendezésének korszerűsítésre használtuk fel, 2016. december 31.-ig.