Budapest-Újlak Sarlós Boldogasszony Plébánia

Templomunk a Bécsi út felől

Aktuális

További információkért kérjük, látogassa plébániánk Facebook-oldalát.

Nyugdíjasklub idei időpontjai: november 12, 26, december 3, 17.

November 14-én, csütörtökön 19.30-tól Képviselőtestületi ülés lesz.

November 15-én, pénteken a 18 órai szentmisét elhunyt sportolókért mutatja be Ferenc atya a Budapesti Atlétikai Szövetség kérésére és rendezésében. A szentmise után emléktábla megkoszorúzása, ezt követően pedig agapé lesz a Szent István teremben.

November 17-én, vasárnap a Szegények világnapja lesz. Ezen a napon országos gyűjtés lesz a Karitász javára.

Jótékony célú hangversenyt ad az Újlaki Sarlós Boldogasszony Kórus november 16-án, szombaton az esti szentmise után az idősek és a nagycsaládosok karácsonyi megajándékozására. A műsorban szerepel a közelmúltban elhunyt Kocsár Miklós Ave rosa sine spina (Üdvözlégy, tövis nélküli rózsa) c. műve, valamint – a teljesség igénye nélkül – T.Tallis, F.Poulenc, U.Sisask, A. de Klerk, és O.Gjeilo művei.

A Szent Erzsébet napját (nov. 19., kedd) megelőző hétvégén, tehát november 16-én és 17-én „Szent Erzsébet kenyere” -osztás lesz a szentmisék végén a Karitasz szervezésében.

November 23-án, szombaton egyházunk világméretű szentségimádást tart az eucharisztikus kongresszusra való felkészülés jegyében. Az esti mise előtti, 5 órakor kezdődő újlaki szentségimádásra várjuk az egészségügyi dolgozókat a város minden részéből, de ugyanúgy szívesen fogadjuk a helyi hívek részvételét.

November 30-án, szombaton lelki nap lesz a plébánián reggel 9 órától az esti mise kezdetéig. Az elmélkedést Jelenits István piarista atya fogja tartani.

Idős, magányos, olykor nehezen mozgó testvéreink időnként a plébániához fordulnak segítségért. Megköszönnénk olyan, jobb egészségnek örvendő nyugdíjasok jelentkezését, akik heti egy vagy esetleg két látogatást elvállalnának – nemcsak a maguk, hanem a plébánia és az egyház nevében is. Jelentkezni lehet a plébániai irodán (tel. 335-3573) vagy a szerkesztőnél (tel. 367-7459).

Nehéz körülmények között élő emberek gyakran érdeklődnek a plébániánál használt, de még használható háztartási gépek felől. Ha valaki szívesen túladna régi hűtő-fűtő-mosó-számító stb. gépén, kérjük, jelezze ezt az irodán vagy a karitasznak.

Az Újlaki Sarlós Boldogasszony Kórus tagfelvételt hírdet! Szeretettel várunk minden kedves énekelni vágyót kortól, nemtől függetlenül, aki szeretne tagja lenni egy olyan közösségnek, mely az együtténeklés örömét tekinti a legfontosabbnak. Jelentkezni lehet: minden hétfőn és csütörtökön 19.00 órától a Szent István teremben (Felhévizi út 2. zöld kapu). A kórus Facebook-oldala itt elérhető.

Aki az egyházi adót banki átutalással szeretné rendezni, megteheti ezt a plébánia OTP Banknál vezetett 11702036 – 20546803 számú számlájára történő befizetéssel.