Budapest-Újlak Sarlós Boldogasszony Plébánia

Templomunk a Bécsi út felől

Aktuális

A legfrissebb információkért kérjük, látogassa plébániánk Facebook-oldalát.


Adventi és karácsonyi programjaink:

Roráte szentmisék: Adventben hétfőtől szombatig minden reggel ½7 órától énekes szentmise. Keddtől péntekig népénekes, a kántor vezetésével, hétfőnként a gitáros ifjúsági énekkar, szombatonként a Sarlós Boldogasszony Kórus szolgálatával.

Zsolozsma adventben kedden és pénteken reggel a szentmise után, vasárnap délután fél hattól az esti szentmise előtt.

Az Ürömi utca és a Szépvölgyi út sarkán lévő kápolna az adventi hétköznapokon (hétfőtől péntekig) 18 és 8 óra között várja a betérőket. (Szervező: Balthazár Katalin.)

„Szállást keres a Szentcsalád” hívek családról családra viszik tovább a Szent Család képét. Kérjük, jelentkezzenek a szervezőnél: Udvaryné Kovács Bettina, tel: 06/30 938-8292.

Nagytakarítás a templomban: december 8-án (szombaton) délelőtt 8-tól 11-ig. Segíteni jelentke-zőket szeretettel várunk. (Szervező Szakolczai Judit.)

A szent kenet közös templomi felvétele: december 9-én (vasárnap) a ½11 órai szentmisén. A testi-lelki betegeket megerősítő szentség felvételére előzetesen jelentkezni kell a sekrestyében.

Karácsonyi hangverseny: december 15-én (szombaton) a 18 órai szent-mise után, kb. 19 órakor. Énekel a Sarlós Boldogasszony kórus, Török Andrea karnagy vezetésével.

Idősek, nagycsaládosok és rászorulók megajándékozása: december 16-tól (vasárnaptól) karácsonyig. (Szervező: Munkácsi Péter és Szaszovszky József.)

A lelki örökbefogadás lezárása: december 20-án (csütörtökön) a 18 órai szent-mise után. A lelki adoptálást vállalóknak közös hálaadó imádság. (Szervező: Havasiné Zentai Edit.)

Karácsonyfák templomi feldíszítése: december 22-én (szombaton) délelőtt 9-től 12-ig. (Szervező: Udvary Gergely.)

A karácsonyi színdarab: december 24-én hétfőn du. 3-kor a templomban. Az előadást a jelenlévő gyermekek megajándékozása követi. (Szervezők: Lasetzky Krisztina, Hecsei Nikoletta.)

KARÁCSONY ÜNNEPE: december 24/25-én (hétfő/kedd) éjféli szentmise. December 25-én és 26-án (kedden és szerdán) vasárnapi miserend, szentmisék 9-kor, ½11-kor és 18-kor.

Szent Margit engesztelő mise: december 27-én (szerdán) este 6 órakor, előtte vesperás fél 6-kor.

Szent Család ünnepe: december 30-án (vasárnap) 10 órakor szeretettel várjuk a Szent István terembe jubiláló házaspárjainkat, vagyis mindazokat, akiknek 2018-ban ünnepelt házassági évfordulójának száma 5-el osztható. Kérjük az érintettek előzetes jelentkezését! (Szervező: Soósné Bognár Bernadett.)

Év végi hálaadó szentmise és lelkipásztori beszámoló: december 31-én (hétfőn) este 6 órától.

Januári előzetes:

Ünnepi szentmise Szent Margit tiszteletére a margit-szigeti kolostorromoknál: 2019. január 20-án (vasárnap) délelőtt 11 órakor. Főcelebráns Erdő Péter bíboros úr.

Az ökumenikus hét január 20-án (vasárnap) este kezdődik. A hét során esténként a különböző felekezetek hívei egymás templomaiban tesznek látogatást.


Idős, magányos, olykor nehezen mozgó testvéreink időnként a plébániához fordulnak segítségért. Megköszönnénk olyan, jobb egészségnek örvendő nyugdíjasok jelentkezését, akik heti egy vagy esetleg két látogatást elvállalnának – nemcsak a maguk, hanem a plébánia és az egyház nevében is. Jelentkezni lehet a plébániai irodán (tel. 335-3573) vagy a szerkesztőnél (tel. 367-7459).

Nehéz körülmények között élő emberek gyakran érdeklődnek a plébániánál használt, de még használható háztartási gépek felől. Ha valaki szívesen túladna régi hűtő-fűtő-mosó-számító stb. gépén, kérjük, jelezze ezt az irodán vagy a karitasznak.

Az Újlaki Sarlós Boldogasszony Kórus tagfelvételt hírdet! Szeretettel várunk minden kedves énekelni vágyót kortól, nemtől függetlenül, aki szeretne tagja lenni egy olyan közösségnek, mely az együtténeklés örömét tekinti a legfontosabbnak. Jelentkezni lehet: minden hétfőn és csütörtökön 19.00 órától a Szent István teremben (Felhévizi út 2. zöld kapu). A kórus Facebook-oldala itt elérhető. Jelenleg nyári szünet van!

Aki az egyházi adót banki átutalással szeretné rendezni, megteheti ezt a plébánia OTP Banknál vezetett 11702036 – 20546803 számú számlájára történő befizetéssel.

Nyilatkozat az SZJA 1%-nak alapítványi felhasználásáról: Az Újlaki Sarlós Boldogasszony Alapítvány számára felajánlott SZJA 1%-ának összegét, amely a 2013 és 2014 évben együtt 1.043.309 Ft volt, kiegészítve saját forrásokkal, az Újlaki Sarlós Boldogasszony templom akusztikai berendezésének korszerűsítésre használtuk fel, 2016. december 31.-ig.