Budapest-Újlak Sarlós Boldogasszony Plébánia

Templomunk a Bécsi út felől

Aktuális

A szeptember 16-án, szombaton tartandó Mindszenty-zarándoklaton szeretnénk mi, újlakiak is testületileg részt venni. Találkozzunk szeptember 16-án, szombaton reggel legkésőbb fél nyolckor templomunk előtt. A zarándoklat a Városmajorból indul Máriaremetére, a táv 14 km.

Az újlaki Sarlós Boldogasszony Kórus szeptember 17-én ismét előadja Harmath Dénes Magnificat c. művét, melynek ősbemutatója búcsúkor volt templomunkban. A színhely ezúttal az V. kerületi, Váci utcai Szt. Mihály templom. A koncert 19 órakor kezdődik, vezényel Török Andrea, orgonán közreműködik a szerző.

Ez évi jótékonysági estünket – melynek megrendezése plébániánk közösségét építi, bevétele pedig idős testvéreink karácsonyi megajándékozását szolgálja – november 4-én, szombaton este tartjuk a Szent István teremben.

A Házas Hétvége idei tervezett időpontjai: érdeklődni Körmendi Zsófinál és Gábornál lehet.

Nehéz körülmények között élő emberek gyakran érdeklődnek a plébániánál használt, de még használható háztartási gépek felől. Ha valaki szívesen túladna régi hűtő-fűtő-mosó-számító stb. gépén, kérjük, jelezze ezt az irodán vagy a karitasznak.

Az Újlaki Sarlós Boldogasszony Kórus tagfelvételt hírdet! Szeretettel várunk minden kedves énekelni vágyót kortól, nemtől függetlenül, aki szeretne tagja lenni egy olyan közösségnek, mely az együtténeklés örömét tekinti a legfontosabbnak. Jelentkezni lehet: minden hétfőn és csütörtökön 19.00 órától a Szent István teremben (Felhévizi út 2. zöld kapu). A kórus Facebook-oldala itt elérhető. Jelenleg nyári szünet van!

Aki az egyházi adót banki átutalással szeretné rendezni, megteheti ezt a plébánia OTP Banknál vezetett 11702036 – 20546803 számú számlájára történő befizetéssel.

Nyilatkozat az SZJA 1%-nak alapítványi felhasználásáról: Az Újlaki Sarlós Boldogasszony Alapítvány számára felajánlott SZJA 1%-ának összegét, amely a 2013 és 2014 évben együtt 1.043.309 Ft volt, kiegészítve saját forrásokkal, az Újlaki Sarlós Boldogasszony templom akusztikai berendezésének korszerűsítésre használtuk fel, 2016. december 31.-ig.