Budapest-Újlak Sarlós Boldogasszony Plébánia

Templomunk a Bécsi út felől

Aktuális

Minden nap közvetítünk szentmisét továbbra is, hétköznap reggel 6:30-kor, vasárnap pedig 10:30-kor kezdődően.

A szentmisék a Youtube csatornánkon felvételről is elérhetőek a közvetítést követően. Különösen az idősek és betegek számára folytatjuk a közvetítéseket, mivel a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alóli felmentés egyelőre továbbra is érvényes.

További információkért kérjük, látogassa plébániánk Facebook-oldalát.


Búcsú 2020

Szeretettel várunk mindenkit a hagyományos Újlaki Búcsúnkra június 28-án vasárnap. Ezúttal egy igazi falusi búcsú hangulatát szeretnénk felidézni változatos programokkal, s egyben örülni egy kicsit, annak hogy újra együtt lehetünk.

A Sarlós Boldogasszony napi ünnepi szentmise: ½ 11-kor kezdődik a templomban.

Az Újlaki Búcsú kerti programjait 9 órától 15 óráig tervezzük.

Főzőverseny

A templomkertben ezúttal lecsót főzünk, amelyhez az alapanyagokat mindenki számára a Plébánia szerzi be. A feladat csupán az előkészítés, a bográcsban való megfőzés, majd a közös elfogyasztás. Várjuk az Újlaki közösségeket, hogy egy-egy bogrács lecsó megfőzésével mutassák meg magukat!

Trianoni megemlékezés

Trianon 100. évfordulója alkalmából egy imát mondunk el nemzeti tragédiánk emlékére a Templomkertben.

Kerekasztal beszélgetés

Elmélkedjünk közösen arról, hogy mit okozott nekünk a koronavírus járvány. Milyen kockázatok és milyen lehetőségek származnak belőle.

Bolhapiac

Egy igazi falusi búcsúhoz hozzátartozik a vásár is. Arra kérjük a kedves hívőket, hogy akinek jó állapotban levő, de megunt tárgyai (például dísztárgyak, evőeszközök, játékok, stb.) vannak otthon, az hozza el ezeket a tárgyakat a búcsúra és bocsássa áruba mások számára. Javasoljuk mindenkinek, hogy a tárgyak értékesítéséből származó pénzt ajánlja fel plébániánk alapítványa számára, ezáltal is egy alapot képezve a koronavírus miatt megszoruló családok támogatására. Arra kérünk mindenkit, hogy csak jó állapotban levő tárgyakat hozzon és az el nem adott tárgyakat utána vigye haza.

Ruhabörze pedig a zsibongóban lesz a meglévő készletből.

Gyermekprogramok

Változatos programokat szervezünk a gyerekek számára is. Méta, arcfestés, óriás jengatorony, tollaslabda vár mindenkit. Számítunk gyerekekre a bolhapiacon való árusításban is.

Egyéb programok

Vendégeinket számos további nagyszerű program várja, mint például kórusaink rövid énekei, illetve egy izgalmas kvízműsor.

Szeretettel várunk mindenkit, időseket, középkorúakat, fiatalokat és gyermekeket, családosokat és nem családosokat!


Napközis tábor 2020

Az aktuális kormányzati döntések lehetővé teszik a nyári napközis táborok szervezését, így a mindenkori egészségügyi előírások betartása mellett az Újlaki NapközisTábor is megnyitja kapuit június 15 és 26 között.

A jelentkezési lap kitöltésével előzetes jelentkezés történik, ami KÖTELEZŐ a részvételhez.

Bővebb információk:
http://ujlaki-napkozistabor.mozello.hu/

Szervező:
Szöllősi Luca (06 20/417-40-86),
szollosiluca99@gmail.com


Nehéz körülmények között élő emberek gyakran érdeklődnek a plébániánál használt, de még használható háztartási gépek felől. Ha valaki szívesen túladna régi hűtő-fűtő-mosó-számító stb. gépén, kérjük, jelezze ezt az irodán vagy a karitasznak.

Az Újlaki Sarlós Boldogasszony Kórus tagfelvételt hírdet! Szeretettel várunk minden kedves énekelni vágyót kortól, nemtől függetlenül, aki szeretne tagja lenni egy olyan közösségnek, mely az együtténeklés örömét tekinti a legfontosabbnak. Jelentkezni lehet: minden hétfőn és csütörtökön 19.00 órától a Szent István teremben (Felhévizi út 2. zöld kapu). A kórus Facebook-oldala itt elérhető.

Aki az egyházi adót banki átutalással szeretné rendezni, megteheti ezt a plébánia OTP Banknál vezetett 11702036 – 20546803 számú számlájára történő befizetéssel.